لوازم شنا

لوازم شنا را می توان به دو دسته لوازم اصلی شنا و لوازم کمک آموزشی شنا تقسیم بندی کرد. از لوازم اصلی شنا می توان به مایو ، کلاه شنا ، عینک شنا ، ست گوش گیر و دماغ گیر و اسپری ضدبخار برای عینک اشاره نمود. لوازم کمک آموزشی شنا نیز شامل فین شنا ، کفی شنا ، تخته شنا ، اسنورکل شنا ، نودل شنا ، بازوبند شنا ، کش تمرین شنا ، جوراب شنا ، حلقه نجات و جلیقه نجات اشاره کرد.

لوازم اصلی شنا

لوازم اصلی شنا شامل مواردی است که هر فرد مبتدی یا حرفه ای به آن نیاز پیدا می کند. به ترتیب به تشریح هر کدام یک از این لوازم اعم از عینک شنا ، کلاه شنا و مایو شنا می پردازیم ، تا متناسب با نیازتان خریداری نمایید.

 

عینک شنا

عینک شنا به سه دسته مسابقاتی ، تمرینی و تفریحی تقسیم بندی می گردد.عینک شنا مسابقاتی به گونه ای است که غالب آن کوچکتر است و فشار زیادی بر روی چشمان شما می آورد. این فشار از آن جهت است که اجازه ورود آب را به داخل عینک ندهد ، تا شناگر بر روی مسابقه خود تمرکز کند. چنانچه زمان استفاده از آن زیاد شود، منجر به فشار رگ های اطراف چشم می گردد. بدین جهت برای استفاده طولانی مدت به هیچ وجه توصیه نمی گردد و فقط به هنگام مسابقه می بایست زده شود.

 

عینک شنا تمرینی فشار کمتری نسبت به عینک مسابقاتی و فشار بیشتری نسبت به عینک تفریحی دارند. این نوع عینک ها برای تمرین شنا برای چند ساعت در هفته مناسب است. استفاده بیش از حد از عینک تمرینی نیز می تواند چشمان شما را متحمل فشار زیادی کند.

عینک شنا تفریحی علاوه بر اینکه اجازه ورود آب را به داخل عینک نمی دهد، فشار بسیار کمتری نسبت به عینک مسابقاتی و تمرینی دارد. چنانچه استفاده زیادی دارید بهتر است از عینک شنا تفریحی استفاده نمایید.

کلاه شنا

کلاه شنا جنس های مختلفی دارد که متناسب با شرایط خود می بایست کلاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید. کلاه شنا را در چهار جنس مختلف سیلیکون، لاتکس، لیکرا (پارچه) و نئوپرن می توان دسته بندی کرد. در ادامه به تفاوت های آنها اشاره خواهیم کرد.
کلاه شنا سیلیکونی بسیار با کیفیت و با دوام است. این نوع کلاه ها به ویژه برای افرادی که به کلاه لاتکس حساسیت دارند، توصیه می گردد.

کلاه شنا لاتکس تنوع کمتری نسبت به کلاه سیلیکونی دارد. در برخی موارد مشاهده شده که این جنس کلاه، موجب حساسیت در فرد می شود.

کلاه لیکرا پارچه ای است. مزیت کلاه پارچه ای این است که مانند کلاه های دیگر احتمال پاره شدن ندارد.

کلاه شنا نئوپرن مخصوص گرم نگه داشتن سر می باشد. این نوع کلاه به دلیل جنس و طرز ساخت خود، موجب می گردد گرمای سر در آبهای سرد انتقال پیدا نکند و سر گرمای خود را حفظ نماید.

مایو شنا

مایو شنا نیز بر حسب جنسیت و نوع آن، تقسیم بندی می گردد. مایو زنانه به چهار دسته مختلف یک تکه، دو تکه (بیکینی) ، سه تکه و اسلامی (بورکینی) تقسیم بندی می گردد.
مایو یک تکه رایج ترین مدلی است که بانوان از‌ آن استفاده می نمایند. استفاده مایو یه تیکه به ویژه برای مسابقات مرسوم می باشد.

مایو دو تکه یا بیکینی برای گرفتن حمام آفتاب بسیار گزینه مناسبی است. مایو دو تکه برای شنا کردن انتخاب مناسبی نمی باشد. زیرا ممکن است به هنگام شنا و فشار آب این پوشش سر جای خود نماند و جلوه خوشایندی ندارد.

مایو سه تکه همان مایو دوتکه بعلاوه یک دامن کوتاه است که معمولا پایین تنه را بهتر پوشش می دهد. در برخی مایو ها دامن چسبیده به شرت مایو است و در بعضی از آن ها دامن جدا می باشد.

مایو اسلامی به گونه ای است که تمام بدن به جز صورت و دست و پا تا مچ را می پوشاند. این مدل مایو در سراسر جهان مورد توجه بانوان مسلمان بسیاری قرار گرفته است.

مایو مردانه نیز به چهار مدل اسلیپ، پادار، جمر مسابقاتی و لباس یکسره شنا تقسیم بندی می گردد.
مایو مردانه اسلیپ معمولا برای آفتاب گرفتن مناسب می باشد. پیشنهاد می گردد از اسلیپ برای شنا کردن استفاده نکنید.

مایو مردانه پادار انتخاب مناسبی برای شنا کردن می باشد. این نوع مایو هم برای افراد عادی و هم برای شناگر های حرفه ای انتخاب بسیار مناسبی می باشد.

جمر مسابقاتی ویژه مسابقات است و بسیار طراحی شکیلی دارد. این نوع مایوها معمولا کمی کوتاه تر از زانو می باشد.

مایو مردانه یکسره نیز برای افرادی که حساسیت های پوستی دارند، انتخاب مناسبی است. این نوع مایو به ویژه در کنار ساحل و دریا مورد استفاده قرار می گیرد.

لوازم کمک آموزشی شنا

لوازم کمک آموزشی شنا بیشتر برای تمرین شنا و بهبود تکنیک شنا کمک می نماید. لوازم کمکی شنا نیز برای موارد تفریحی کاربرد فراوانی دارد. لوازم کمکی شنا اعم از کفی شنا، فین شنا، اسنورکل شنا، نودل شنا، بازوبند شنا ، کش تمرین شنا، تخته شنا ، حلقه نجات و جلیقه نجات می باشد که در ادامه به توضیح هر یک و کاربرد آنها می پردازیم.

فین شنا

فین شنا وسیله ای است که به هنگام شنا به پا متصل می گردد. این کالا به دو دسته قدرتی و سرعتی تقسیم بندی می گردد.
فین شنا قدرتی باله کوتاه تری نسبت به فین سرعتی دارد. به این خاطر به تقویت عضلات ران و ساق پا کمک می نماید. این مدل فین برای افزایش سرعت شنا مناسب نمی باشد.

فین شنا سرعتی از دیگر لوازم شنا بسیار کاربردی و جهت افزایش سرعت طراحی شده است. این سرعت ناشی از باله های بلند این نوع فین می باشد.

کفی شنا

کفی شنا نوعی وسیله  پلاستیکی است که به دست شناگر متصل می گردد. این وسیله برای تقویت عضلات بازو و شانه و بهبود تکنیک شنا بسیار مفید است.

اسنورکل شنا

اسنورکل شنا یکی دیگر از لوازم شنا کمک آموزشی است که کاربرد فراوانی هم برای افراد مبتدی و هم برای شناگر های ماهر مورد استفاده قرار می گیرد. افراد مبتدی که به صورت تازه کار شنا را آموزش می بینند در مرحله تنفس دچار مشکل هستند. اسنورکل باعث می گردد که فرد مبتدی نگران تنفس نباشد و به آموزش بپردازد. شناگر های حرفه ای نیز برای اینکه دچار گردن درد نشوند و مدام مجبور نباشند در تمرین های خود نفس بگیرند، به راحتی می توانند با اسنورکل تنفس کنند و بر روی تکنیک شنای خود تمرکز نمایند.

کش تمرین شنا

کش تمرین شنا مخصوص افرادی است که قصد تمرین شنا دارند و فضای در دسترسشان به دلیل اندازه استخر و یا حضور افراد دیگر محدود است. به این خاطر کش را به میله ای کنار استخر و به خود می بندند تا شنا کنند، ولی حرکتی نداشته باشند.

تخته شنا

تخته شنا یکی از لوازم شنا کمک آموزشی ویژه برای افراد مبتدی که قصد آموزش شنا را دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. تخته شنا به فردی که در حال شنا کردن است، تعادل می بخشد.

نودل شنا

نودل شنا از جنس فوم پلی اتیلن شناور است. این وسیله به دلیل خاصیت شناور بودن، جهت یادگیری شنا، ورزش ها و تفریحات آبی مورد استفاده قرار می گیرد. نودل شنا علاوه بر شناوری، جهت آب درمانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

بازوبند شنا

بازوبند شنا به دلیل هوای موجود در خود، منجر به شناور ماندن کودک بر روی آب می گردد. این وسیله جهت یادگیری آموزش شنا برای کودکان بسیار مناسب است. زیرا از فرورفتن کودک در آب جلوگیری می نماید. بدنه بازوبند از لایه های وینیل با ضخامت 0.25 میلی متر ساخته شده است و می تواند فشار وارد شده را به سادگی تحمل نماید.

حلقه نجات

حلقه نجات وسیله ای دایره مانند و از لوازم شنا کمکی می باشد که با استفاده از آن می توان به افراد مصدوم در آب و یا افرادی که در حال غرق شدن هستند، یاری رساند و آنها را نجات داد. یک بندی نیز به این حلقه متصل است که توسط آن فرد را به سمت قایق یا لبه های استخر می کشند.

جلیقه نجات

جلیقه نجات می بایست از نوع برزنت باشد تا توانایی تحمل وزن 150 کیلو گرم را داشته باشد. لازم به ذکر است جلیقه بادی برای افراد سبک وزن و کوکان توصیه می گردد. از خرید جلیقه نجات با درزهای پرس شده خودداری فرمایید و حتما هنگام انتخاب دقت نمایید تا جلیقه شنا دارای دوخت باشد.

فهرست